Keskusta-logo

Uutiset

29.1.2021Hiilinielu- ja terveysmetsiä Espooseen.Lue lisää »29.1.2021Onko Suur-Espoonlahden kehitys ollut kestävää?Lue lisää »23.1.2021Korkeat kerrostalot hajottavat mielenmaisemaniLue lisää »

Miljardien säästöohjelma:

”Metropolialueella” voidaan tulevina vuosikymmeninä säästää miljardeja euroja, jos valtiovalta panostaisi joitakin satoja miljoonia lisää muun Suomen kehittämiseen. 

Valtiovallan on keskittämispolitiikan sijasta panostettava Suomen haja-asutusalueiden ja maaseudun elinolojen (maanviljelys ja muu elinkeinotoiminta sekä koulutus) kehittämiseen niin, että ihmisten elinmahdollisuudet synnynseudulla olisi turvattu. Valtiovallan on edistettävä myös paluumuuttoa maaseudulle. 

Säästöt olisivat miljardeja, jos pystytään välttämään 430 000 lisäasukkaan sijoittuminen Uudenmaan maakunnan alueelle, koska kaikkia kalliita tie- ja raideinvestointeja ei tarvitsisi toteuttaa, eikä rakentaa niin paljon uusia päiväkoteja, kouluja ja terveyskeskuksia, eikä uutta kunnallistekniikkaa.

Näin säästyisi myös pääkaupunkiseudun nykyisten asuinalueitten väljyys ja lähiluonto.

Kansantaloudellisesti ei ole järkevää jättää muualla Suomessa jo kertaalleen rakennetut asunnot, koulut, seurojen talot, terveyskeskukset ja kirkot tyhjilleen ja rakentaa ne kaikki uudelleen metropolialueelle.